tisdag 6 september 2011

Vem är värst..

att mocka åt? Är det någon av de stora hästarna kanske..kan väl inte vara den lilla? Jo det är den sistnämnda! Alltså jisses vilken ponny att stöka till i boxen! Det är ju liksom inte nån bajshög här o där utan ALLT är ihoprört! Det tar dubbelt så lång tid att mocka åt henne som att mocka till dom andra två. Fyller lätt en skottkärra!

Jag har ju märkt under årens lopp att alla hästar är olika när det gäller just renligheten.

Vi har "Gömmaren"= En häst som efter ha gjort sina behov gärna gömmer dem i spånet/halmen/torvet eller vad man nu har. En häst som restamt står och fnissar ute i hagen då matte/husse tror att h*n har mckat klart men efter en närmre titt upptäcker både det ena och det andra.

Grisen= En häst som struntar fullständigt hur det ser ut i boxen. Gör nr 1 och 2 i kvällshöet, vatten hinken, krubban och överallt i boxen. Räkna med att få tillbringa mycket tid med mockningen.

Pedanten= En häst som gillar ordning och reda. Gör nr 1 och 2 i prydliga högar, gärna längst bak i boxen, och på samma ställe varje gång. Där har man tid över till annat.

Mittimellan grisen= En häst som gör i från sig och sen trampar ut allt i boxen. Där finns inga bollar att mocka upp utan allt har förvandlats till små små flis med b*js!  DÄR tar det tid!

Ja det var några, vet ni fler? Kan ju säga att jag har en blandning av alla dom ovanstående i mitt stall. Den som är enklast att mocka till är Flisan, hon är pedanten :)

Ha en bra dag i höstrusket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar